The Guardian радить своєму прем'єру не їхати в Україну

Четвер, 31 травня 2012, 09:07

Британська газета The Guardian вважає, що прем'єр Великобританії Девід Кемерон має відмовитись від відвідування України до тих пір, поки Юлія Тимошенко перебуває за ґратами.

Про це йдеться у статті, опублікованій у газеті у середу ввечері.

"Це виглядало зовсім по-іншому п'ять років тому, коли Україна разом з Польщею вибороли право на проведення чемпіонату. Україна ще асоціювалась з Помаранчевою революцією. Були сподівання, що Євро-2012 заохотить її піти за Польщею в успішному "поверненні до Європи. Замість цього Україна пішла зовсім іншим шляхом", - пише автор статті.

"Тимошенко – не ангел, але її показовий суд та ув'язнення у Харкові – одному з міст, де проходитиме чемпіонат, є прикладом чистого політичного вбивства", - пише газета.

Журналіст також зазначив, що для тих лідерів, які відвідають українську частину чемпіонату, буде складно уникнути спілкування з президентом Віктором Януковичем.

"Піти на матч, але не потиснути руку Януковичу? Дипломатичний протокол навряд дозволить це, і дружнє для режиму телебачення матиме все, що йому потрібно, щоб показати вашу близькість до лідера. Поїхати, але дати прес-конференцію щодо справи Тимошенко, прав людини та корупції в Україні? Добре, але скільки українців побачать це по телебаченню?" – пише журналіст.

Девід Кемерон та Вільям Хейг (міністр закордонних справ) можуть позбавитись цієї політичної дилеми… Я думаю, вони мають не їхати… чим вони ризикують? Можливо президент Янукович бойкотуватиме Олімпійській ігри у Лондоні. Якби ж так", -  резюмував автор статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...