Спробу повернути звинувачення Кучмі перенесли на липень

Четвер, 31 травня 2012, 11:00

Вищий цивільний і кримінальний суд переніс розгляд касації на визнання незаконним порушення справи проти Леоніда Кучми на 26 липня.

Про перенесення засідання оголосив головуючий суддя Михайло Вільгушинський, пишуть "Українські новини".

"Справа буде слухатися після виконання всіх вимог. Переноситься на 26 липня на 10:00. Суд повинен відбуватися згідно з вимогами чинного законодавства", - сказав головуючий суддя.

Він повідомив, що не все виконано як належить учасниками процесу - адвокатом Миколою Недільком та потерпілим Олексієм Подольського.

"Тому щоб не було ніяких питань про справедливість і законність розгляду даної справи, на цей момент ми не маємо підстав для початку розгляду по суті", - сказав Вільгушинський.

За його словами, Неділько, що представляє інтереси колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка, не надав всім учасникам процесу копії своєї касаційної скарги, щоб вони могли ознайомиться з нею і надати свої заперечення.

Також суддя зазначив, що залишається невирішеним питання про прийом до провадження скарги Подольського, оскільки суд надав йому місяць на виправлення недоліків у скарзі, однак потерпілий так і не зробив цього.

У той же час, представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко вважає, що суд не є незалежним у прийнятті рішень.

"Будучи залежним, суд не погодив позицію з тими, хто впливає на його рішення", - вважає Теличенко.

Вона зазначила, що суд переніс розгляд справи на час, коли до нього буде набагато менше уваги, коли закінчиться чемпіонат Європи з футболу-2012 і більшість людей будуть знаходиться у відпустках.

У свою чергу Неділько в коментарі "Українській правді" заявив, що розгляд касації перенесли не через нього, а через низку недоліків, якої припустилися всі учасники процесу.

"Зараз повідомляється, що нібито з моєї причини відклали розгляд. Я подав касаційну скаргу і до неї додав 7 копій. Я виходив з числа усіх учасників судового процесу, які брали участь у суді першої інстанції і апеляційної інстанції. Суд порахував, що, крім усіх учасників судового процесу, потрібно було додати ще 7 копій всім учасникам, які не брали у ньому участі", - сказав він.

"Ніхто зі сторін не зловживав навмисне процесуальними правами, просто кожен учасник не до кінця, як вважає суд, виконав вимоги щодо розгляду касаційної справи", - додав Неділько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News