Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатів обмежили, щоб вони не чіпали Харківські угоди – суддя КС

Четвер, 31 травня 2012, 14:06

Рішення Конституційного Суду щодо неконституційності позбавлення депутатів права вносити законопроекти щодо денонсації міжнародних угод було логічним.  

Про це заявив суддя КС, доповідач у справі Андрій Стрижак під час прес-конференції, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що ті зміни, які були внесені до регламенту Верховної Ради, були викликані бажанням в певний момент "трошки підправити Конституцію".

Стрижак наголосив, що під час ухвалення відповідних змін до регламенту не було озвучено жодного правового підґрунтя, а лише були емоційні та політичні заяви.

"Намагалися зіграти на цьому, щоб хтось не дай Бог не чіпав деякі угоди і не вніс законопроект про денонсацію міжнародних договорів", - сказав суддя, додавши, що мова, в першу чергу, йде про так звані Харківські угоди.

Стрижак нагадав, що Конституція чітко відносить народних депутатів до категорій осіб, які мають право пропонувати законопроекти, і тому, якщо хтось хоче позбавити їх такого права, то треба вносити зміни в саму Конституцію.

"Тому Конституційний Суд і не міг нічого іншого зробити, як визнати цей закон неконституційним", - сказав він.

Як відомо, раніше КС оприлюднив рішення за конституційним поданням 47 народних депутатів, в якому визнав неконституційним позбавлення Верховної Ради права вносити законопроекти щодо денонсації міжнародних угод.

11 січня поточного року Верховна Рада внесла зміни до регламенту, за якими народні депутати не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародних договорів. Передбачалося, що це право повинні мати лише президент і Кабмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування