Литвин погрожує розкрити домовленості щодо мовного закону

Четвер, 31 травня 2012, 14:45

Спікер Володимир Литвин може розповісти про те, які домовленості існували між політичними силами під час розгляду законопроекту щодо засад державної мовної політики.

"Я хочу сказати для тих людей, які вправляються щодо критики, щодо того, що я зірвав, не дав можливості прийняти рішення, щоб вони заспокоїлись", - заявив він журналістам, повідомляє УНІАН.

"Якщо вони не перестануть говорити інсинуації з цього приводу, я тоді скажу правду, чому це відбулося у Верховній Раді, хто з ким і про що домовлявся. Я думаю, всі це прекрасно знають і тепер шукають, на кого звалити провину. Не вийде", - заявив Литвин.

На уточнююче запитання, чому б йому не повідомити, про які домовленості йдеться, Литвин відповів: "Не справа спікера – розповідати про внутрішні процеси. Це справа лідерів політичних фракцій".

"Моя справа – закликати до того, щоб працювала Верховна Рада, щоб знайти певний компроміс. Я вважаю, що це правильна лінія, а всі про все знають дуже добре", - зазначив голова ВР.

За словами Литвина, для виходу із ситуації, яка склалася навколо законопроекту щодо мов, слід діяти відповідно до законодавства.

"Буду пропонувати спокійно, зважено підійти до цього питання", - сказав він.

Як зазначив Литвин, є різні варіанти, зокрема, завершити розгляд питання – і визначитися щодо даного законопроекту, або ж направити його на доопрацювання у профільний комітет, на повторне перше читання чи повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування