Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Табачник натякнув, що українська - "непотрібна" мова

Понеділок, 11 червня 2012, 19:00

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник на зустрічі з вчителями Росії заявив, що перестав нав’язувати регіонам підручники на "непотрібній мові".

Про це свідчить відео виступу міністра, яке було зняте у Києві у травні 2012 року на зібранні вчителів Росії, передає ЗІК.

"Якщо говорити про те, що зробила демократизація, то ми перестали нав’язувати регіонам підручники на непотрібній мові. Бюджет задихається, я бачив це апокаліптичне похмуре видовище", - заявив він.

"За кілька років, наприклад, не розпаковані підручники в АР Крим. Запитую наших поважних директорів департаментів, заступників міністра: навіщо ви возите підручники в ті регіони, де батьки все одно їх купують іншою мовою? Чую: Ну, така команда", - розповів Табачник.

"Ми третій рік у мовному сенсі повністю йдемо від побажання кожної школи. Вона замовляє і отримує той комплект підручників, які замовила", - уточнив він.

Також міністр похвалився, що зняв табу на російську мову у вищих навчальних закладах, яке ввів його попередник (Іван Вакарчук), заборонивши викладати російською мовою у вишах.

А ефект від цього, як заявив Табачник, це те, що російські студенти хлинули вчитися в Україну. Наразі більше 6 тисяч росіян-контрактників вчаться в українських вишах і більше 7 тисяч українських студентів вчаться в Росії.

Як відомо, у серпні 2011 року школам Львівської області не вистачало 20% підручників яких просто не завезли. Така ситуація спостерігалася і в інших регіонах України. Учням пропонували вдруковувати частини текстів з Інтернету.

У грудні 2011 року по всій Україні школам не вистачало підручників для перших і одинадцятих класів.

Станом на лютий цього року українським одинадцятикласникам досі бракувало підручників і не було по чому готуватися до ЗНО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування