Депутат: Парламент найгірше відкриває свої секрети

Вівторок, 12 червня 2012, 12:31

Депутат Верховної Ради від фракції "Блоку Юлії Тимошенко-"Батьківщина" Андрій Шевченко вважає парламент найбільшим порушником закону про доступ до публічної інформації.

Про це він сказав у ході круглого столу "Чесна влада: відповідальність, прозорість, підзвітність", на якому обговорювався проект передвиборчої програми об'єднаної опозиції, повідомляють Українські новини.

"Ганьбою є те, що найбільш одіозним порушником закону про доступ до публічної інформації є парламент, що боїться оприлюднити декларації про доходи народних депутатів", - заявив депутат.

Шевченко підкреслив, що після створення більшості в Раді 7-го скликання нинішня опозиція повинна докласти максимум зусиль для наповнення закону про доступ до публічної інформації реальним змістом.

На його думку, для відкритості влади і подолання корупції крім доступу до інформації має бути запроваджено принцип електронного самоврядування, максимального залучення громадськості до прийняття державних рішень, а також здійснення державних закупівель по прозорих процедурах.

Як повідомлялося, закон про доступ до публічної інформації набрав сили 9 травня 2011 року.

7 травня 2012 року Кабінет Міністрів запропонував Раді посилити відповідальність чиновників за обмеження доступу до інформації.

Адміністрація Президента констатувала надання органами влади громадянам 33 350 відповідей за рік чинності закону про доступ до публічної інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування