Герман відчитала Табачника за "непотрібну мову"

Четвер, 14 червня 2012, 12:33

Радник президента Ганна Герман вважає, що міністр освіти Дмитро Табачник повинен перепросити в людей за своє висловлювання про "непотрібну мову". 

Про це вона заявила УНІАН, коментуючи пояснення Табачника, що, вживаючи термін "непотрібна мова", він не мав на увазі мову українську, а лише ту мову, на якій не вчаться у конкретній школі.

"Словосполучення "непотрібна мова" є неможливим у лексиці міністра освіти, незалежно від того, у якому контексті воно вживається", - заявила Герман.

"На світі немає непотрібних мов. Кожному народові, кожній народності чи навіть невеличкій етнічній групі дорога і близька та мова, на якій ці люди спілкуються. І говорити, що є підручники, написані на непотрібній мові, навіть якщо вживати ці слова у переносному значенні – це скандал", - наголосила вона.

"Я порадила б міністру назавжди викинути зі свого лексичного запасу словосполучення "непотрібна мова", - додала Герман.

Радник президента наголосила, що "міністр освіти як людина освічена не може не розуміти, що навіть, можливо, сам того не бажаючи, він уразив людей своїм висловлюванням".

"Навіть більше, ніж тоді, коли припустився некоректних оцінок зовнішності жінок, що займаються наукою", - додала Герман.

Табачник, на її переконання, "повинен перепросити людей за своє висловлювання і надалі робити все, щоб ні в кого не виникало сумнівів у тому, що він може дозволити собі не поважати будь-яку мову чи будь-який народ".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування