Азаров скаржиться, що запити журналістів заважають йому працювати

Четвер, 14 червня 2012, 13:59

Після прийняття закону "Про доступ до публічної інформації" обсяг роботи з інформаційними запитами в Кабміні збільшився в 110 разів.

Про це у четвер на зустрічі з представниками громадських рад повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Після прийняття закону "Про доступ до публічної інформації" ви знаєте, наскільки збільшилися запити в уряд і наскільки ми збільшили кількість відповідей? У 110 разів", - поскаржився Азаров.

За його словами, багато в чому ці запити викликані не інтересами суспільства.

"Часто це викликано інтересами опозиційних сил, що хочуть щось знайти і викинути на суд людей. Але у 110 разів збільшилося. І не з глобальних питань, а, наприклад, на якій машині їздить міністр, яку зарплату одержує, куди у відпустку їздить, а де він живе, а як він живе - от ця тема постійно мусується, відволікає секретаріат Кабінету міністрів. Але ми йдемо на це", - додав прем'єр.

Азаров вважає, що такий інтерес - це неминуче явище перехідного періоду, коли після довгих років закритості робота влади стала доступною.

"Тому і є сплеск такого інтересу і запитів. Пройде якийсь час, і це набридне, стане нормою, і знайшли люди звільняться для виконання іншої роботи", - сказав він.

"У нас уряд відкритий. Я не пам'ятаю жодного рішення уряду, що ми б закрили для суспільства", - сказав він.

За словами Азарова, уряд практично цілком відмовився від накладення грифа таємності на прийняті акти і використання маркування "для службового використання", залишивши їх тільки там, де це регламентується інтересами держави і стосується питань безпеки й оборони.

"Решта ми абсолютно відкрито приймаємо", - відзначив Азаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування