Тарасюк: "Регіони" розписалися у своїй немічності і безглуздості

Четвер, 14 червня 2012, 19:02

Співголова Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Борис Тарасюк стверджує, що не зловживав своєю посадою в інтересах опозиції.

Про це він заявив у четвер, коментуючи відповідну заяву Партії регіонів щодо демаршу.

"По-перше, дивує сама природа цього демаршу, в якому вживається термін про зловживання. Я висловлю думку колег з Європарламенту, для яких поведінка членів делегації від Партії регіонів була, м'яко кажучи, дивною. Про це вони говорили", - цитує Тарасюка УНІАН.

Депутат вважає, що ситуація, що склалася на засіданні Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС у четвер в Страсбурзі, була звичною для таких заходів, коли сторони намагаються прийти до компромісу, проте якщо немає згоди більшості, то запропоновані пропозиції відхиляються.

"Так вийшло, що партнери з Партії регіонів про слово "компроміс" забули. Для них має значення лише все те, що вони хочуть", - зазначив Тарасюк.

"Звернувшись до цього демаршу, партія влади розписалася у своїй немічності, безглуздості і нездатності працювати з міжнародними партнерами", - переконаний він.

При цьому співголова Комітету парламентського співробітництва відзначив, що вважає збалансованим текст підсумкової заяви.

Тарасюк також зазначив, що і він, як співголова Комітету, і представники європейської делегації прагнули знайти компроміс.

"Непоступлива і непрофесійна позиція Леоніда Кожари (депутата від Партії регіонів) не дала можливості досягти компромісу, на який я й інші члени парламенту готові були піти", - підкреслив Тарасюк.

Як відомо, у Партії регіонів заявили, що представники парламентської більшості делегації Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС (Кожара, Анатолій Кінах, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олег Надоша) покинули засідання на знак протесту проти дій Тарасюка при голосуванні за підсумкову заяву та рекомендації комітету .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News