Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров готує для Кокса та Кваснєвського "серйозні аргументи"

Неділя, 17 червня 2012, 11:22

Європарламент зробив першу спробу розібратися по суті в справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, направивши спостерігачами від ЄП у судових процесах екс-президента ЄП Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського.

Таку думку висловив прем'єр Микола Азаров в ефірі Харківського обласного державного телебачення, передає Інтерфакс-Україна.

"Я побачив у цьому першу спробу Європейського Союзу та Європейського парламенту розібратися по суті, адже досі всі їхні судження базувалися на тому, що якийсь пан Немиря (заступник голови ВО "Батьківщина" Григорій Немиря) поїде і розповість", - сказав Азаров.

Він зазначив також, що Коксу і Кваснєвському буде надана можливість ознайомитися з усіма документами по справі.

"Адже ніхто не читав ніяких ні документів, ні стенограми уряду, з якої можна побачити, що уряд - її ж (Тимошенко) уряд - не підтримав цей контракт, ні сам контракт, який вражає безправністю країни", - підкреслив Азаров.

"От якби ваш (європейський) державний діяч підписав такий убивчий контракт, за яким країна переплачує на рік суму, що перевищує річні витрати на охорону здоров'я, ви б вважали, що це дитяча дрібниця або дрібні помилки? Чому ми 2 роки б'ємося і не можемо змінити цей контракт? Значить, він так юридично виписаний, що ми безправні. Бо якби там була хоч одна зачіпка, ми б давно його поміняли. Чому наша країна платить за газ у два рази більше, ніж Німеччина?", - запитав він.

"І коли так з європейцями розмовляєш - це тобі не аргументи Немирі. Це серйозні аргументи. Державні аргументи. Вони змушують європейських політиків замислитися", - додав український прем'єр.

Як повідомлялося, президент Європарламенту Мартін Шульц повідомив, що спостерігачами від Європарламенту в судових процесах проти Тимошенко будуть Кокс і Кваснєвський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...