Нацкомісія з моралі не зрозуміла, чому закрили виставку до Євро-2012

Четвер, 21 червня 2012, 10:55

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі стверджує, що не закривала виставку "Апокаліпсис і Відродження" в "Шоколадному домі".

Про це йдеться в повідомленні комісії, яке цитують Ukranews.

"Рішення про демонтаж виставки є для Нацкомісії несподіваним і незрозумілим", - наголошується в повідомленні.

Комісія спростувала інформацію про те, що виставка була закрита за її постанови.

При цьому вона зазначила, що дійсно перевіряла експозицію на виставці на предмет її відповідності вимогам закону про мораль і знайшла порушення.

"Причиною реагування на утримання цієї виставки стало звернення в кінці травня в комісію якоїсь громадянки, яка, переживаючи про імідж Україні напередодні Євро-2012, поділилася своїми враженнями про виставку", - йдеться в повідомленні.

"Комісія виявила, що в Дитячій картинній галереї демонструється 8-серійний анімаційний фільм "Акт", який містить еротичні зображення і вульгарно-натуралістичні, антиестетичні сцени статевого акту", - відзначили у Нацкомісії.

"Що згідно ст. 1 Закону України "Про захист суспільної моралі", відноситься до продукції порнографічного характеру, виробництво та обіг якої в Україні заборонено", - уточнюється в повідомленні.

Про порушення комісія повідомила Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ у Києві та Київській міськдержадміністрації. Проте комісія зазначила, що їй невідомо, яке рішення прийняли ці чиновники.

Як відомо, виставка "Апокаліпсис і Відродження" в "Шоколадному домі" проходила в рамках бієнале сучасного мистецтва Arsenale-2012.

Вона відкрилася 15 травня і повинна була проходити по 27 липня, однак її демонтаж почався вже 14 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування