У пресу потрапили записки з нібито погрозами терористів

П'ятниця, 22 червня 2012, 17:18

Газета "Сегодня" оприлюднила записки, які нібито залишали терористи після вибухів у Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

За даними газети, після першого теракту в Харкові 13 жовтня 2011 була залишена записка з текстом: "5000000 доларів США! Або жертв буде багато, як в Норвегії".

Через тиждень на місці теракту в Запорізькому супермаркеті вилучили записку з текстом:

"5000000 євро, або жертв буде більше. Гроші на Visa "N" (банківську картку) по 20 000 євро порівну в три різних банки (йдуть назви), піни записати на картах ззаду. Все зробити до 24.10. У понеділок на одному з сайтів з 13.00 до 20.00 розмістити на головній банер з ел. поштою та моб. телефоном кур'єра. Зв'язок тільки з ним. Будь-які порушення - і будуть нові жертви".

Одна з записок - фото з "Сегодня

16 листопада 2011 зловмисники через один із сайтів нібито повторили ці вимоги, а в разі відмови задовольнити їх пригрозили вибухами в Донецьку. Однак вибуховий пристрій спрацював в Дніпропетровську, загинула людина.

Серед відгуків на цей вибух користувач під ніком "Unabomber" написав на одному з сайтів:

"Ми організували вибухи в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Наші вимоги є у СБУ, МВС та прокуратури. Нас ігнорують. Сьогодні пролилася перша кров. Вона на совісті влади. Чекаємо реакції до 21.11. Умови - згідно з листом із Запоріжжя. Наступні вибухи будуть в Донецьку. Нам нема чого втрачати".

Після 21 листопада в мережі нібито з'явилося ще одне повідомлення:

"Керівництву СБУ, прокуратури і МВС! Нагадуємо, що минає відведений на виконання наших вимог час. Сьогодні, 21.11, о 14 годині має з'явитися зазначена в запорізькому листі інформація. У вівторок, 22.11, до 16 годин має бути готове все інше. Якщо ні - готуйте труповозки, найближчу мету для наступного удару ми вказали, це Донецьк".

Після вибухів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року СБУ нібито тримала зв'язок з терористами через електронну пошту.

Цього разу підривники нібито просили 4,5 млн доларів - з розрахунку 10 центів за кожного жителя України. В кінці травня від них нібито прийшло повідомлення:

"...Робимо нові вибухи. Тепер будемо працювати на кількість жертв серед дітей і старих. Потім докладно опишемо наше спілкування з СБУ журналістам і докладемо ваші мутні карти (банківські картки). Також ми обов'язково напишемо, що банк разом з вами присвоїв наші гроші. Час у вас до 10:00 30.05".

1 червня ймовірних терористів затримали.

Один із співробітників СБУ називає ватажком підривників Віктора Сукачова і вважає, що це начитана людина з "досить високим рівнем IQ" взяла собі нік Unabomber - як серійний вбивця Тед Качинський в США.

"Тільки вважав, що поодинці довго не протримаєшся. Тому працював в спайці зі спільниками", - заявив співробітник СБУ.

Як відомо, згідно з версією слідства, ідеологом і організатором даної схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News