Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не вірить у зняття недоторканності, двомовність і податок на розкіш

Субота, 23 червня 2012, 09:23

Спікер Володимир Литвин переконаний, що законопроект про зняття депутатської недоторканності не знайде підтримки.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Рада" у п’ятницю, повідомляє прес-служба Народної партії.

За його словами, усі заяви про те, що наприкінці 2012 року депутати знімуть із себе недоторканність, не мають конституційної підстави.

"Я ще раз наголошую, що це навмисний обман українців. І ті, хто про це заявляють, користуються тим, що люди не розбираються в конституційних засадах", – заявив Литвин.

Він пояснив, що в Конституції чітко зазначено, що в останню сесію каденції парламенту зміни до Основного закону вносити не можна. Водночас спікер підкреслив, що проблему з депутатською недоторканністю варто вирішувати, не прив’язуючись до виборчого процесу.

"Перед виборами кожен депутат публічно повинен написати розписку зі своїм підписом, що після виборів, незалежно від того, скільки це часу займе, парламентарії візьмуться за законопроект про зняття депутатської недоторканності", – зауважив Литвин.

Коментуючи можливість підтримки парламентом законопроекту про податок на розкіш, який депутати планують прийняти у першому читанні на наступному пленарному тижні, Литвин зазначив, що прийняття цього документа не вирішить проблему оподаткування предметів розкоші в Україні.

За його словами, коли введуть податок на будинки, автомобілі та літаки, це, насправді, нічого не дасть, оскільки всі олігархи в Україні перепишуть своє майно на юридичних осіб, які таким податком не обкладаються.

Коментуючи законопроект про мови, Литвин також зазначив, що запровадження двох державних мов в Україні – це утопія.

"Намагатися зробити можна багато чого, хоча я думаю, що це утопічна ідея", – зазначив Литвин.

За його словами, такі висновки можна зробити, виходячи із розкладу політичних сил та тих результатів, які будуть за наслідками виборів до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування