Гриценко і Катеринчук небагато додадуть опозиції – політолог

Субота, 23 червня 2012, 21:01

Навіть у разі приєднання до об’єднаної опозиції партій "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та "Європейської платформи" Миколи Катеринчука її рейтинг збільшиться менше ніж на 2%.

Таку думку в коментарі Тижню висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Це об’єднання, враховуючи особисті рейтинги і Гриценка (2%), і Катеринчука (близько 1%) додасть десь 1,5% до рейтингу об'єднаної опозиції, це на даному етапі", - вважає політолог.

"Тут не може бути арифметичної суми підрахунку рейтинга. Коли об’єднувалися ВО "Батьківщина" і "Фронт змін", то рейтинг об’єднаної опозиції виявився меншим на декілька відсотків, ніж окремо рейтинг цих двох політичних сил", - сказав він.

Проте, за його словами, об’єднання завжди на користь, тому що в процесі виборчої кампанії опозиція може надолужити те, що втрачає в цей час.

"Оскільки зараз від 20% до 30% виборців ще не визначилися остаточно, за кого вони будуть голосувати. Це резерв впливових сил, перш за все, об’єднаної опозиції і Партії регіонів. Результат об’єднаної опозиції буде тільки збільшуватися і не тільки за рахунок об’єднань, але і за рахунок, перш за все, тих, хто не визначився. Робота йтиме в напрямку, щоб було менше вибору в опозиційно налаштованих виборців, на це і розраховують опозиціонери", - каже експерт.

Відповідаючи на запитання про те, які ще партії, або окремі політики можуть поповнити лави об'єднаної опозиції, Фесенко сказав, що практично не залишилося рейтингових партій, які можуть бути цікаві об'єднаній опозиції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування