Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді не вірять, що за порушення Конституції депутатами введуть кримінал

Вівторок, 26 червня 2012, 10:07

Голова регламентного комітету, "регіонал" Володимир Макеєнко виключає введення кримінальної відповідальності за недотримання парламентаріями норми Конституції про особисте голосування.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", передають Українські новини.

"Опозиція заявляє, що вони введуть кримінальну відповідальність. Ну навіщо брехати?", - сказав він.

Депутат вважає безперспективною таку ініціативу.

Крім цього Макеєнко зазначив, що в регламентний комітет не надійшло заяв від депутатів щодо використання їх карток для голосування з робочих місць інших фракцій при голосуванні парламенту в першому читанні за законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики".

При цьому він додав, що депутати можуть голосувати з будь-якого місця.

Як повідомлялося, 22 червня фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" у Раді прийняли рішення зобов'язати своїх депутатів голосувати в парламенті виключно персонально.

21 червня об'єднана опозиція домовилася сформувати відкритий партійний список на вибори Ради, які пройдуть 28 жовтня, зокрема зазначивши у відповідній декларації, що виступає за введення кримінальної відповідальності за голосування картками інших депутатів.

У квітні 2011 року голова Ради Володимир Литвин вказав на відсутність у парламентської більшості бажання підтримати ініціативу про персональне голосування депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування