Суд у справі Кучми відмовився відкласти засідання і закрився від камер

Вівторок, 26 червня 2012, 11:21

Суд відмовився перенести на 26 липня засідання з розгляду законності зняття звинувачень з екс-президента Леоніда Кучми в причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовила у задоволенні відповідного клопотання потерпілого журналіста Олексія Подольського.

За словами Подольського, його представник Олександр Єльяшкевич зараз перебуває в США і не може брати участь у засіданні.

"Мій представник зараз в США, він отримав там політичний притулок у зв'язку зі справою Кучми. Він збирає докази про діяльність родини Кучми за кордоном", - сказав Подольський.

"Ми б хотіли представити на засіданні докази тіньової діяльності сім'ї Кучми... Мова йде про корупційну діяльність Кучми", - сказав він.

Адвокати Валентина Теличенко, Микола Неділько і прокурори підтримали Подольського. Адвокати Кучми виступили проти.

Крім того, суд відмовив у клопотанні на проведення фото-і відеозйомки, аудіофіксації засідання.

У свою чергу адвокат колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько і його колега Павло Сичов заявили відвід колегії суддів.

Відповідне клопотання вони озвучили в залі суду.

"Я заявляю відвід суддям, оскільки порушені мої права", - сказав Сичов.

Він повідомив, що йому не було надано копії касаційних скарг представників Генеральної прокуратури, щоб він міг ознайомитися з ними.

За його словами, свою касаційну скаргу йому надав тільки Неділько.

Суд також відхилив це клопотання.

Як відомо, 14 грудня 2011 Печерський районний суд скасував постанову Генпрокуратури про порушення справи проти Кучми за підозрою в причетності останнього до вбивства Гонгадзе.

20 січня апеляційна інстанція підтвердила законність рішення суду першої інстанції.

Генпрокуратура подала касацію.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування