Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття справи Кучми дає можливість притиснути Кузьміна - адвокат

Вівторок, 26 червня 2012, 18:13

Рішення Вищого спецсуду про незаконність порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми дає підстави для порушення справи проти першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Таку думку озвучив адвокат колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько, повідомляють "Українські новини".

"Згідно з сьогоднішнім рішенням суду, Кузьмін безпідставно порушив кримінальну справу проти Кучми. Тепер за цим фактом має розпочатися наслідок, до Кузьміна має бути застосоване дисциплінарне стягнення, або порушено кримінальну справу у зв'язку з несправедливим відкриттям справи проти Кучми", - сказав він.

Адвокат зазначив, що Кузьмін міг би дати вичерпну відповідь, на підставі чого їм було порушено кримінальну справу проти Кучми, але замгенпрокурора так і не був ні разу викликаний на засідання.

При цьому, на думку Неділько, суд, по суті, своїм рішенням дав оцінку законності саме діям Кузьміна.

Однак Неділько сумнівається, що будь-які дії по відношенню до Кузьміна будуть застосовані, при тому, що вони були б цілком законні і логічні.

Як відомо, в березні 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Кучми за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе.

14 грудня 2011 року Печерський райсуд скасував постанову Генпрокуратури про порушення справи проти Кучми за підозрою в причетності останнього до вбивства Гонгадзе.

20 січня апеляційна інстанція підтвердила законність рішення суду першої інстанції.

26 червня Вищий спецсуд підтвердив незаконність порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування