Ландік вимагає завести справу за фото його смс, які "відмазують" сина

Середа, 27 червня 2012, 15:01

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландик звернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування ресурсом LB.ua.

Відповідну заяву депутат подав в прокуратуру Печерського району Києва, повідомляє сайт видання.

Депутат вимагає порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

 

У заяві Ландика фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року "Ландик-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

В статті розміщені фото на яких "регіонал" Володимир Ландік в сесійній залі парламенту веде смс-переписку, щодо долі свого сина, який в той момент знаходився під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

 

"Зі змісту листування зрозуміло: для оптимізації іміджу сина Романа, Ландик-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть "залучає" журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландиком-молодшим", - зазначили у виданні.

Після публікації Ландик дозволив собі агресивні коментарі в адресу LB.ua, зокрема зажадав, щоб шеф-редактор видання "оприлюднила свої гігієнічні прокладки". Але в прокуратуру звернувся лише вісім місяців по тому.

"Юристи видання, ознайомившись із запитом прокуратури, не знаходять в діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим більше складу злочину", - сказано в повідомленні.

У той же час, на їхню думку, "справа не обмежиться попередньою перевіркою і висока ймовірність порушення кримінальної справи найближчими днями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...