Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук вважає, що суддів КС можуть покарати

П'ятниця, 29 червня 2012, 09:52

Перший президент, глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук допускає можливість притягнення до відповідальності членів КС за повернення до Конституції 1996 року нелегітимним способом.

"А правий чи не правий Конституційний суд - це вже будуть визначати, коли будуть оцінювати Конституційний суд, і чи повинен він бути покараний чи не повинен - ​​це знову-таки - коли будуть оцінювати Конституційний суд", - заявив Кравчук в інтерв'ю 5-му каналу в четвер.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, хто буде оцінювати, він сказав: "Я думаю, що це може зробити за законом Верховна Рада за поданням президента".

Кравчук нагадав, що "Конституцію 1996 року повернули через Конституційний суд, і це повернення було неправомірним з точки зору виконання повноважень Конституційним судом".

"КС не має повноважень приймати, повертати Конституцію або здійснювати над нею будь-які дії. Змінювати Конституцію має право тільки Верховна Рада", - підкреслив він.

Разом з тим, він упевнений, що, незважаючи на неконституційний спосіб повернення, чинна на сьогоднішній день Конституція є легітимною.

"Конституція була прийнята в 1996 році легітимним способом, і ця Конституція сама по собі по тексту не є нелегітимною", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування