У Конституції пропишуть покарання для депутатів, які голосують за інших?

П'ятниця, 29 червня 2012, 15:58

У Конституції мають бути прописані норми відповідальності за невиконання положень Основного закону.

Про це в ефірі 5 каналу сказав екс-президент, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук, повідомляє Gazeta.ua.

"В чому суть нинішньої реформи, яка вже почалася? В тому, що в Конституції мають бути закладені не тільки положення, а й відповідальність за їх невиконання", - наголосив він.

"Скажімо, у нас записана в Конституції норма — народний депутат голосує особисто. І все. А яка відповідальність буде, якщо він не голосує особисто — не виписано. У Конституції має бути написано, що в разі невиконання цієї норми, депутат несе відповідальність: або позбавляється мандату, або ще щось. Тобто, має бути виписана норма відповідальності", - пояснив Кравчук.

Екс-президент наголосив, що Конституційна асамблея зробить усе, щоб у Конституції були виписані такі норми, які передбачають покарання за недотримання або за невиконання норм Конституції.

"Може бути посилання на норму Конституцію, за якою суди можуть приймати рішення", - наголосив він.

Екс-президент також підкреслив, що Конституційна асамблея ніколи не піде на зниження або зменшення соціальних стандартів для українського суспільства.

"Ми підемо лише на один крок — як записати таким чином, щоб ці соціальні стандарти не були бутафорними, а виконувалися і щоб обсяг цих стандартів не був предметом політичних заяв, або використання на виборах, або звинувачень тих чи інших посадових осіб", - наголосив голова КА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News