Регіонал: бютівці покажуть Європі, що є популістами

П'ятниця, 29 червня 2012, 20:49

Звернувшись до Європейського суду щодо мовного законопроекту, опозиціонери продемонструють європейській спільноті, що є популістами.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський, коментуючи намір представників опозиції після відмови ВАСУ розглянути скаргу щодо мовного законопроекту звернутися до Європейського суду, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За словами депутата, європейське співтовариство може нагадати бютівцям, що Україна взяла на себе зобов'язання виконувати вимоги Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

"Голосування в першому читанні за мовний законопроект абсолютно законне, і було проведено з дотриманням всіх вимог і норм регламенту. І, відповідно, оскарження опозицією цього законопроекту є абсурдним", - вважає він.

"Якщо вони хочуть таким чином реалізувати своє право - ніхто їм цього заборонити не може, вони вільні користуватися своїм правом. Але звернувшись до суду з метою піар-акції, опозиціонери продемонструють європейським інстанціях, європейській спільноті, світові, що є популістами і невдалими піар-технологами", - заявив Забарський.

Він також зазначив, що дії опозиціонерів під час розгляду мовного законопроекту, як і їхні вимоги заборонити профільному комітету Верховної Ради готувати його до розгляду у другому читанні, "навряд чи можна назвати проєвропейськими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування