"Регіони" підняли бджолиний рій, жбурнувши в нього вогонь - політтехнолог

Середа, 11 липня 2012, 19:49

Політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" було невдалим ходом Партії регіонів з точки зору політтехнологій.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ТВі в середу ввечері.

"Зрозуміло, що сьогодні мовне питання в Україні не найболючіше і мені здається, що два кандидати, які були в Партії регіонів, які запропонували цей проект, зробили як хлопчаки, які побачили бджолиний рій, який нікого не чіпав, збирав собі мед, а вони чомусь жбурнули в нього вогонь. Зараз вся Україна гудить", - сказав він.

На думку Гайдая, депутати сподівалися у такий спосіб виконати обіцянки перед своїми виборцями щодо надання російській мові статусу державної, однак ухвалений закон не зробив цього, тож, як зазначив політтехнолог, цей крок не матиме успіху для іміджу партії в перспективі.

"Думаю, ще до осені їхні виборці про це забудуть, більш актуальними будуть зарплати, пенсії, діти війни, пільги. Але протестний електорат, україномовний електорат, національно-свідомий електорат - вони дуже сильно його мобілізували, збудили, і для них зараз це велика проблема. Тобто, якщо це політтехнології, то не дуже вдалі", - зауважив Гайдай.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування