Прокурор Києва божиться, що "Лук'янівка" не переповнена

П'ятниця, 13 липня 2012, 21:01

У Київському СІЗО вперше за 5 років вдалося повністю ліквідувати переповнення ув’язнених.

Про це у п'ятницю на підсумковій колегії повідомив прокурор міста Києва Анатолій Мельник, якого цитує прес-служба прокуратури.

"Ми щоденно контролюємо питання щодо регулювання руху етапування ув’язнених та своєчасного направлення до місць позбавлення волі засуджених, вироки стосовно яких вступили в законну силу", - зазначив він.

При цьому прокурор столиці додав, що для об’єктивного володіння ситуацією в СІЗО він особисто щомісяця здійснюється прийом ув’язнених.

"Скоординована робота по нагляду за Київським СІЗО дала свої результати - вперше за 5 років вдалося повністю ліквідувати переповнення ув’язнених", - запевнив Мельник.

Він уточнив, що "таких результатів досягнуто, насамперед, завдяки вжитим прокуратурою столиці заходам".

"Це - виважений підхід до обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (в 2011 році арештовано 1014 осіб, а в 2012 році майже вдвічі менше - 574), принципова позиція держобвинувачів щодо прискорення судового розгляду справ, контроль за направленням засуджених до установ виконання покарання, відкриття дільниць СІЗО при виправних колоніях Київської області тощо", - уточнили в прес-службі.

Як відомо, "Українська правда" з'ясувала, що Київське СІЗО переповнене.

Колишні ув'язнені повідомляють, що в ізоляторі утримується майже в два рази більше осіб, ніж передбачено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування