Першим у рейтингу гомофобів став комуніст, інші політики теж відзначилися

Середа, 18 липня 2012, 15:49

Депутат Компартії Євген Царьков очолив рейтинг "Гомофобний діяч року 2012" за ініціативу повернути до Кримінального кодексу статтю про мужолозтво.

Про це заявив представник правозахисного центру "Наш світ" Олександр Зінченко на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перше місце в рейтингу "Гомофобний діяч року" посів Євген Царьков - за радикалізм щодо мужолозтва і прагнення повернути до Кримінального кодексу сталінську статтю за одностатевий чоловічий секс, а також внесення одіозного законопроекту № 8711", - сказав він.

Зінченко процитував слова депутата, за які той удостоєний 1-го місця в рейтингу гомофобів: "Я - радикальне крило, яке аж до кримінального їх переслідування хочу це карати ... У Радянському Союзі за таке справедливо було передбачено тюремне ув'язнення!".

Також у списку "Гомофобні діяч року" опинилися декілька інших народних депутатів:

- Михайло Чечетов (Партія регіонів) – за висловлювання про небажання йти до Європи "через задній прохід",

- Алла Александровська (КПУ) – за думку про те, що "гей-парад у Києві - це ганьба для України",

- Сергій Кий (Партія регіонів) – за пропозицію "випалювати розпеченим залізом" гей-паради,

- Володимир Стретович ("Наша Україна - Народна самооборона") – за те, що назвав себе "ворогом номер 2" гомосексуалів.

Крім того, у рейтингу гомофобів є член політради ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, який висловив думку про те, що гей-парад може якимось чином "очорнити" "Свободу".

У свою чергу в.о. президента Гей-форуму України, секретар постійної референтної групи з питань ЛГБТ-спільноти та ЧСЧ-сервісних проектів в Україні Святослав Шеремет оголосив підсумки рейтингу "ЛГБТ-френдлі діяч року – 2012".

Так, серед тих, хто дружньо висловлюється стосовно секс-меншин, – народні депутати Юрій Стець (НУ-НС) та Юлія Льовочкіна (Партія регіонів), лідер "Удару" Віталій Кличко, політтехнолог Вадим Карасьов, письменниця Ірена Карпа.

Рейтинг "ЛГБТ-френдлі діяч року" заснований всеукраїнським громадським ЛГБТ-об'єднанням "Гей-форум України" в травні 2011 року разом із рейтингом "Гомофобний діяч року".

До рейтингу включені суб'єкти української суспільно-політичного життя за підсумками публічних висловлювань чи дій. Підсумки рейтингів визначені експертною групою із семи експертів неурядових організацій та проектів.

Організаторами рейтингів в цьому році виступили Всеукраїнська благодійна організація "Точка опори" і Всеукраїнська громадська організація "Гей-форум України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування