Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У комітеті зі свободи слова вважають справу Ландіка переслідуванням

Середа, 18 липня 2012, 16:38

Члени парламентського комітету зі свободи слова вважають порушення кримінальної справи проти сайту "Лівий Берег" переслідуванням з політичних мотивів.

Про це йдеться у заяві членів комітету, які є опозиційними депутатами, Олени Кондратюк, Олександра Абдулліна, Юрія Стеця та Віктора Уколова.

"Використання скарги нашого колеги по комітету, депутата Володимира Ландіка для порушення кримінальної справи проти інтернет-видання не витримує критики. Як відомо, Ландік публічно відкликав свою скаргу і письмово звернувся до прокуратури з проханням не порушувати кримінальної справи", - йдеться у заяві.

"Те, що всупереч проханню постраждалого, кримінальну справу таки порушено, свідчить про упередженість переслідувань прокуратури", - вважають опозиціонери.

"На наш погляд такі неоковирні дії прокуратури викликані наявністю політичного замовлення розправи над журналістами. Окрім того в переддень виборчої кампанії прокуратура своїми діями порушує мораторій на проведення перевірок ЗМІ, встановлений Верховною Радою", - наголосили депутати.

Вони звернулися до ПАРЕ, "Репортерів без кордонів", "Фрідом хауз" та світової громадськості з закликом виступити на підтримку українських журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...