Янукович з мовами орієнтуватиметься на Європу - представник в Раді

Середа, 18 липня 2012, 18:28

Президент, ухвалюючи рішення про підписання закону "Про мовну політику", буде орієнтуватися на ті стандарти, які визначила Європа.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко під час перебування на Волині, повідомляє його прес-служба.

"Позицію президента я вважаю мудрою, він представляє всю країну і його роль як гаранта Конституції, полягає в тому, щоб збалансувати інтереси всіх мешканців України і ухвалювати рішення, які б спонукали до єднання всієї країни", - зазначив він.

За словами Мірошниченка, президент не буде коментувати політичну обставину, тому що це справа політичних сил, і вони мають всі можливості висловлювати свої законодавчі ініціативи, ухвалювати рішення у парламенті:

"Верховна Рада є суверенним органом, який не може піддаватися тиску з боку будь-якого інституту. Але разом з тим, президент, ухвалюючи рішення про підписання того чи іншого законопроекту, в даному випадку закону про мовну політику, буде орієнтуватися на ті стандарти, які визначила Європа", - додав депутат.

Він зазначив, що заяви про відповідність або невідповідність європейським стандартам цього законопроекту залежить від того, яка політична сила його коментує.

Представник Януковича запевнив, що після того, як текст цього законопроекту надійде до президента, його аналіз на відповідність Європейській хартії регіональних мов і мов меншин, а також нормам Конституції, зокрема статті 10, він доручить правникам, після чого ухвалюватиме рішення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування