ПРОКУРОРИ ІТАЛІЇ НЕ ХОЧУТЬ ВИДАВАТИ АВАКОВА

Четвер, 19 липня 2012, 19:46

Генпрокуратура Італії не бачить підстав для екстрадиції екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова в Україну.

Про це написав Аваков на своїй сторінці в мережі Facebook, опублікувавши переклад "офіційної позиції Генеральної прокуратури республіки Італія з даного питання".

"У цьому документі ДП Італії не тільки відмовляється підтримувати обвинувачення проти мене, а й підкреслює політичну вмотивованість справи, як елемент системи виборчого правосуддя в Україні. Як елемент загального ряду політично доцільних звинувачень, починаючи зі справи Юлії Тимошенко", - зазначає екс-чиновник.

 
 

"Відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу; просить Апеляційний суд заявити, що причини для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця м. Баку (Азербайджан) 2 січня 1964 року народження, в Україна відсутні", - сказано у висновках ГП Італії.

У документі наголошується, що "в разі повернення вищевказаної особи на батьківщину він може бути підданий "переслідуванню з політичних мотивів".

Своє рішення ГП Італії обґрунтовує "виходячи з "виборчого" ​​правосуддя під час судових процесів проти політичних опозиційних лідерів, аж до того, що в постанові Європейського парламенту від 27 жовтня 2011 року засуджується вирок, винесений Печерським судом (України) 10 листопада 2011 року за злочин, інкриміноване і Авакову, по відношенню до екс-прем'єра Юлії Тимошенко".

Документ переданий до суду, який повинен ухвалити рішення про екстрадицію або відмову в її здійсненні, для ознайомлення сторін.

Як відомо, Арсеній Аваков перебуває в Італії. Українська влада просить здійснити його екстрадицію на батьківщину у зв’язку з порушенням проти нього кримінальної справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування