Прокурори придумали, як не закрити справу Луценка за строками давності

П'ятниця, 20 липня 2012, 14:37

Державне обвинувачення у справі Юрія Луценка вважає, що строки давності для притягнення до відповідальності екс-голови МВС за службову недбалість при продовженні оперативно-розшукової справи щодо водія екс-заступника голови СБУ не закінчуються, оскільки були перервані вчиненням Луценком іншого злочину.

"Як відомо, закон обмежує терміни, протягом яких людина може бути притягнута до відповідальності", - пояснив представник держобвинувачення Віктор Клименко, повідомляє Інтерфакс-України.

"Але закон також визначає, що закінчення давності переривається, якщо до закінчення визначених законом строків особа вчиняє новий злочин. В такому випадку обчислення давності починається з дня вчинення нового злочину. Це стосується і справи Луценка також", - пояснив представник держобвинувачення Віктор Клименко.

Він також підкреслив, що в будь-якому випадку закриття кримінальної справи за строками давності не є реабілітуючою обставиною.

Як повідомлялося, 20 липня на судовому засіданні Печерського районного суду прокуратура перекваліфікувала обвинувачення Луценка зі статті про зловживання владою або службовим становищем (ч.3 ст.364 Кримінального кодексу Україні) на статтю про службову недбалість (ч.1 ст.367 КК).

Таким чином, прокуратура "пом'якшила" звинувачення, оскільки ст.367 КК передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років, в той час як ст.364 КК передбачає більш жорстку санкцію.

Адвокат екс-міністра Олексій Баганець вважає, що справу щодо його підзахисного за зміненим звинуваченням може бути закрито вже в серпні поточного року у зв'язку із закінченням терміну давності.

За словами Баганця, 3-річний термін давності, який передбачений для притягнення до кримінальної відповідальності за ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) закінчується з приблизно 6-8 серпня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування