Російськомовний нардеп говоритиме українською назло "регіональному бидлу"

Субота, 21 липня 2012, 12:49

Для популяризації української мови закон "Про засади державної мовної політики" є найкращим серед тих, які можна було сьогодні прийняти.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції "Наша Україна — Народна Самооборона" Кирило Куликов.

"Як не дивно, але я переконаний, що для популяризації української мови цей закон найкращий серед тих, які можна було сьогодні взагалі прийняти", - сказав політик.

"Мовний закон зміг підняти людей, яким все це було байдуже, і змусити молодь через власну протестність полюбити українську мову. Навіть я буду навмисно спілкуватись українською, тільки щоб з "регіональним бидлом" не говорити моєю улюбленою російською мовою. Це моя принципова позиція - не бути схожим на людей, які прийняли такий закон", - наголосив Куликов.

Водночас, нардеп додав, що "мовний" закон - це звичайна передвиборча технологія, яка спрямована на мобілізацію певного електорату.

"Більше того, подивившись на обличчя моїх колег-депутатів із Партії регіонів, чи можна впевнено сказати, що для них важливий захист мови Пушкіна, Лермонтова та Тютчева? Скажіть, для депутата Лук'янова важливо поняття культурної спадщини російської мови? Та для таких, як він, героями є персонажі з телесеріалу "Бригада". Мали вони всі мови на увазі. Тому це лише чергова електоральна мобілізація", - підсумував Куликов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News