Могильов проігнорував татар і призначив свою людину

Четвер, 26 липня 2012, 09:18

Верховна рада Криму призначив главою комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян людину Анатолія Могильова без узгодження з Меджлісом.

На цю посаду призначений радник прем'єра Криму Анатолія Могильова, полковник міліції у відставці Рефат Кенжалієв, пише газета Комерсант-Україна.

Зміна голови республіканського комітету зі справ міжнаціональних відносин і депортованих громадян виявилася несподіваною й відбулася в найкоротший термін.

Пізно ввечері 24 липня колишній глава комітету Едем Дудаков написав заяву про звільнення за власним бажанням, а вже в середу, 25 липня вдень на його місце був призначений Кенжалієв. 

Республіканський комітет зі справ міжнаціональних відносин і депортованих громадян створений у 1991 році. Наділений правами виконавчого органа в складі Ради міністрів Криму.

У його функції входить розподіл бюджетних коштів, виділених на облаштування і соціально-культурну адаптацію кримських татар. 

Традиційно кандидатура керівника Рескомнаца визначалася меджлісом і проходила лише формальне затвердження у Верховній раді Криму.

Могильов, схоже, вирішив порушити цю традицію й вчинив, керуючись тільки буквою закону, а саме положенням про республіканський комітет зі справ міжнаціональних відносин.

Кандидатура Кенжалієва не пройшла б узгодження в меджлісі, стверджують джерела.

Раніше неодноразово про нього різко озивався глава меджлісу Мустафа Джемільов. Він заявив, що меджліс "навряд чи зможе знайти спільну мову" з новим главою Рескомнаца, відзначивши, що кримська влада вела роботу з дискредитації Едема Дудакова.

Експерти думають, що це призначення ще більше загострить відносини між меджлісом і владою Криму. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...