Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники пояснили, чому Тейшейра не знав про побачення з Тимошенко

Четвер, 26 липня 2012, 12:52

Державна пенітенціарна служба не повідомила послу Євросоюзу в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейрі про дозвіл на побачення з Юлією Тимошенко, бо про зустріч просив не він, а сама Тимошенко.

Про це заявляє прес-служба відомства, коментуючи інформацію про те, що Тейшейра не прибув 25 липня на зустріч із Тимошенко, бо йому не повідомили дату зустрічі.

"Засуджена Тимошенко згоду на побачення з послом ЄС в Україні Тейшерою отримала виключно на підставі своєї заяви", - повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

За даними відомства, у своїй заяві від 24 липня Тимошенко написала: "Завтра, 25.07.2012, до мене на короткострокове побачення прибудуть Посол ЄС в Україні пан Тейшера Ж.М.П. і заступник голови партії "Батьківщина" Турчинов О.В. … Побачення я буду проводити з обома особами одночасно".

"Від самого посла останнім часом подібних звернень до керівництва ДПтС не надходило. Тому, ДПтС вважає, що для написання такої заяви засуджена Тимошенко мала підстави і попередні домовленості з особами, про побачення з якими вона просила", - уточнює служба виконання покарань.

Керівництво Качанівської колонії дало Тимошенко дозвіл на приватне побачення.

"При цьому керівництво ДПтС не зобов’язане нікого інформувати про такі рішення, крім особи, яка звернулася із заявою. Сама засуджена Тимошенко про прийняте рішення була проінформовано одразу в той самий день", - заявляє Пенітенціарна служба.

Відомство нагадує, що дозвіл на побачення Тимошенко отримала "у порядку винятку" попри вже вичерпаний нею ліміт на побачення.

А керівник ДПтС Олександр Лісіцков на прес-конференції у Рівному заявив, що якщо буде прохання Тейшейри про зустріч і згода Тимошенко, то таку зустріч дозволять.

Він зазначив, що у Тимошенко залишилася ще година невикористаного часу на побачення, і цю годину Пенітенціарна служба готова надати у її розпорядження, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування