Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: підняти "язык" після Євро - безвідповідально

Четвер, 26 липня 2012, 22:14

Підняти "мовне" питання одразу після завершення в Україні фінальної частини Євро-2012 було абсолютно безвідповідально.

Про це повідомив міністр економічного розвитку й торгівлі України Петро Порошенко в інтерв’ю 5 каналу.

"Я маю дуже серйозний дипломатичний досвід, і як повноважний посол, і як міністр закордонних справ, я дуже добре знаю цей документ Ради Європи - "Хартію регіональних мов", - зазначив він.

"Я вважаю, що посилання на цей європейський документ, для того щоб виправдати той абсолютно конфліктний, абсолютно не потрібний зараз, закон, який проголосували в парламентарі на завершення своєї каденції... Жодного відношення до європейських норм ця позиція немає. Я вже не кажу про процедуру", - уточнив міністр.

Порошенко також додав, що особливо йому "було шкода, що це відбулося одразу після Євро-2012".

"Країна, яка вперше в своїй історії продемонструвала унікальну єдність… Знаєте, як я пишався, що ми починаємо переговори з нашими російськими партнерами, і я чую від міністра закордонних справ Лаврова таку, знаєте, щиру заздрість: хлопці, от головне з чим ми вас вітаємо з проведенням Євро. Бо в Росії, в інших країнах організувати таку гостинність є просто неможливим", - заявив він, нагадавши, що "обійшлося практично без інцидентів".

"І одразу після цього, коли країна була на піднесенні після Євро, вкинути, на місці парламентарів, це яблуко, яке розкололо країну, це просто абсолютно безвідповідально", - вважає міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування