Тимошенко доставлять до суду "мирно й без бійки"

П'ятниця, 27 липня 2012, 10:14

Призначене на 31 липня засідання Київського райсуду Харкова в справі корпорації ЄЕСУ, швидше за все, відбудеться за особистої участі Юлії Тимошенко.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на Державну пенітенціарну службу.

Згідно з висновком комісійної судмедекспертизи, нинішній стан екс-прем'єра оцінюється як задовільний.

"Виявлені в Юлії Володимирівни хворобливі зміни є хронічними, але не важкими, і її життю нічого не загрожує", — сказав глава Харківського облбюро СМЕ Юрій Кравченко.

По цьому, за його словами, Комісія не вбачає медичних протипоказань щодо здатності Тимошенко брати участь за межами медзакладу у заходах, що "вимагають сприйняття й аналітичного узагальнення інформації, висловлення власної думки й дискусії".

Кравченко додав, що документ, який, крім нього, підписали ще 11 харківських судмедекспертів, не містить двоякого тлумачення й трактування.

За словами глави облбюро СМЕ, захист екс-прем'єра намагався втручатися в роботу експертів і перешкоджати їй, що суперечить закону про судову експертизу й може бути розцінене як зазіхання на незалежність досліджень.

На запитання, якими будуть дії Державної пенітенціарної служби, якщо Тимошенко знову відмовиться їхати до суду добровільно, тюремники обіцяють "мирне й без бійки" вирішення проблеми.

 Як відомо, раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко не виключив, що екс-прем'єра 31 липня доставлять до суду в Харкові.

"Так (привезуть). Вони створили абсолютно абсурдну, не передбачену чинним законодавством ситуацію. Порушили все! І при цьому не отримали від експертів таку відповідь, якої хотіли", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування