Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров у Лондоні бачився з королевою і дружиною Обами

Субота, 28 липня 2012, 19:39

В ході візиту до Великобританії прем'єр Микола Азаров провів ряд зустрічей і бесід з керівниками зарубіжних держав.

Як повідомляє прес-служба уряду, Азаров обмінявся привітаннями з Королевою Великобританії Єлизаветою ІІ, прем'єр-міністром Великобританії Девідом Камероном, першою леді США Мішель Обамою, генеральним секретарем ООН Паном Гі Муном, прем'єр-міністром Ірландії Ендою Кенні.

Відбулися бесіди та обговорення питань, що становлять взаємний інтерес, з прем'єр-міністром РФ Медведєвим, президентом Казахстану Назарбаєвим, президентом Азербайджану Алієвим, президентом Литви Грібаускайте, канцлером Австрії Файманом, президентом Чехії Клаусом, прем'єр-міністром Туреччини Ердоганом, прем'єр-міністром Бельгії ді Рупо, прем'єр-міністром Молдови Філатом, прем'єр-міністром Кіргизстана Бабаєвим, прем'єр-міністром Естонії Ансіпом, прем'єр-міністром Румунії Понтою.

В ході бесіди з членом Державної ради Китаю Дай Бінго була дана взаємна висока оцінка стану і динаміки двосторонніх відносин. Сторони обговорили аспекти майбутнього візиту в Китай президента України, а також питання міжпартійного співробітництва Партії регіонів з Комуністичною партією Китаю.

У ході розмови з прем'єр-міністром Молдови Філатом обговорювалося майбутній візит Азарова до цієї країни. З прем'єр-міністром Румунії була досягнута домовленість про обмін візитами глав урядів. Канцлера Австрії Вернера Файмана Азаров запросив відвідати Україну з офіційним візитом.

Пропозиції відвідати Україну з офіційними візитами були висловлені також главі держави Монако принцу Альберту, прем'єр-міністру Бельгії Еліо ді Рупо, президенту Панами Мартінеллі, прем'єр-міністру Естонії Ансіпу, прем'єр-міністру Лівану Мікаті, прем'єр-міністру Чорногорії Лукшичу.

Також відбулися зустрічі Азарова із членами Міжнародного Олімпійського комітету.

Президент Міжнародного Олімпійського комітету Жак Рогге дав високу оцінку проведенню в Україні Євро-2012. Микола Азаров обговорив з Жаком Рогге перспективи України на отримання права проводити у себе зимові Олімпійські ігри 2022 року.

Президент МОК відзначив, що перший звіт комісії про можливість Карпатського регіону України прийняти зимову Олімпіаду був позитивним, і вивчення заявки України триває.

Під час прийому в Букингемському палаці Азаров поспілкувався з членами королівської сім'ї Великобританії.

Зокрема, з принцом Кентський Майклом прем'єр України обговорив можливість організації перельоту через територію України літаків Клубу історичної авіації в рамках міжнародного проекту, ініційованого принцом.

З принцесою Анною Азаров обговорив перспективи розвитку в Україні кінного спорту (в 70-х роках принцеса виступала на змаганнях у Києві, про що має гарні спогади), розвиток культурних, гуманітарних, спортивних обмінів між країнами.

Також Азаров провів робочий ланч з представниками британського бізнесу і членом парламенту Великобританії Джеком Строу, а також дав ґрунтовні інтерв'ю журналістам "Таймс" і "Файненшл Таймс".

Азаров та українська делегація відвідали офіційну церемонію відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування