МОЗ: Часті зустрічі Тимошенко негативно впливають на її лікування

Понеділок, 30 липня 2012, 16:23

Перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко заявляє, що часті візити народних депутатів та іноземних гостей негативно позначаються на ефективності лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вона заявила журналістам 30 липня біля ЦКЛ №5 (Харків), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стаціонар передбачає, насамперед, охоронний медичний режим, тому, коли величезна кількість відвідувань будь-яких – гості, народні депутати, хтось із іноземних гостей – це дуже серйозне психологічне навантаження, навіть якщо, можливо, воно й позитивне", - сказала Моїсеєнко.

"На сьогоднішній день ми теж перебуваємо в абсолютно єдиному розумінні з німецькими лікарями, що стосується питання обмеження такого великого навантаження на пацієнтку", - сказала Моїсеєнко.

Вона також відзначила, що українські лікарі, які входять у міжнародну медичну комісію, і їх німецькі колеги обговорили подальше лікування Тимошенко й "знайшли консенсус".

"Знайдений досить гарний консенсус, що стосується подальшого продовження реабілітаційної терапії на певний час. Який час – буде ще визначатися залежно від тих схем реабілітації, які будуть прийняті німецькими лікарями, і які будуть виконуватися все-таки вже в більшій мірі нашими українськими фахівцями", - сказала Моїсеєнко.

Вона висловила сподівання, що суд у справі Тимошенко прислухається до думки лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

"За станом здоров'я пацієнтка залишається в стаціонарі, її ніхто не виписує на даний момент, а це саме по собі визначає можливість участі або неучасті в судовому засіданні. Що стосується інших питань, я думаю, що суд візьме до уваги й думку німецьких лікарів", - сказала перший заступник міністра охорони здоров'я.

Вона відзначила, що Тимошенко відмовилася від огляду українськими лікарями 30 липня.

"Проведений огляд пацієнтки німецькими лікарями, від огляду лікарями української сторони пацієнтка на сьогоднішній день утрималася ", - цитують Моїсеєнко "Українські новини".

Як повідомлялося, лікарі з берлінської клініки "Шаріте" просять забезпечити період спокою Тимошенко, яка лікується в харківській лікарні, до 8 тижнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування