Ківалов обурився заявою радника Януковича про мову

Середа, 1 серпня 2012, 16:16

Сергій Ківалов вважає, що радник президента Марина Ставнійчук не мала права висловлювати свою думку з приводу "мовного" законопроекту від імені адміністрації президента.

Про це йдеться в повідомленні Ківалова у відповідь на заяву Ставнійчук про те, що мовний законопроект суперечить положенням Конституції та міжнародним документам.

"З приводу відповідності або невідповідності положень цього закону Конституції, хочу особливо підкреслити, що єдиний орган, який може розглядати це питання і дати свій висновок - це Конституційний Суд України", - заявив Ківалов.

"Не думаю, що чиновник з АП, як і будь-який інший чиновник або політик, може дозволити собі перебрати на себе функції Конституційного Суду", - додав він.

Ківалов висловив сумнів у тому, що, "діючи в даному випадку від імені всієї адміністрації президента, на її бланку, чиновник має право викладати свою приватну, сумнівну з правової точки зору, думку. Та ще й в такій фривольній формі".

"І останнє. Особливо цікаво те, що цю оцінку закону ми бачимо на наступний же день після оприлюднення списків кандидатів у народні депутати від Партії регіонів... Я вважаю, що, не дивлячись на всі нереалізовані амбіції, плутати інтереси держави і свої особисті - неприпустимо", - заявив Ківалов.

Як відомо, Ставнійчук є радником президента, керівником головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News