У Януковича розуміють, що мовний закон суперечить Конституції

Вівторок, 31 липня 2012, 18:00
Мовний законопроект суперечить положенням Конституції України та міжнародним документам, ратифікованим Україною, зокрема Європейській хартії регіональних мов і мов меншин.

Про це йдеться у  відповіді радника президента Марини Ставнійчук  на звернення партнерства "Новий Громадянин" з вимогою скасувати відповідний закон.

"Прийняття закону відбулося з грубим порушенням вимог статей 47, 116-122, 130 закону "Про Регламент Верховної Ради", а значна частина положень закону не узгоджується з відповідними положеннями Конституції України та міжнародних документів, ратифікованих Україною, зокрема Європейської хартії регіональних мов і мов меншин", - йдеться у відповіді.

Окрім того, радник президента стверджує, що закон суперечить рішенню конституційного суду від 14 грудня 1999 року № 10рп/99 у справі про офіційне тлумачення положень статті 10 Конституції щодо застосування державної мови.

Ставнійчук звертає увагу, що, що, відповідно до Конституції, президент вирішить долю цього документу після його надходження на підпис в установленому порядку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування