Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман обіцяє, що бар'єр регіонального "язика" піднімуть в 2-3 рази

П'ятниця, 10 серпня 2012, 17:53

Перші поправки в "мовний" закон передбачатимуть збільшення в 2-3 рази бар'єру, необхідного для надання мові статусу регіональної.

Про це заявила в п'ятницю в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" радник президента Ганна Герман, повідомляють РИА Новости.

Відповідно до нового закону, який вступив в силу в цю п'ятницю, російська мова отримує статус регіональної там, де вона є рідною як мінімум для 10% населення, а це 13 з 27 адміністративно-територіальних одиниць України.

Крім істотного розширення сфери використання російської мови, передбачається зміцнення позицій мов національних меншин.

Герман, яка очолює управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань адміністрації президента, назвала закон "поспішним, дуже сирим і суперечить багатьом іншим актам і законам".

За її словами, перші поправки до закону можуть бути розглянуті Радою вже у вересні.

"Рівень (необхідний для надання російській мові статусу регіонального) потрібно піднімати з 10% до 20-30%. Крім того, необхідно прибрати першу частину з формулювання "можна використовувати замість мови або одночасно з нею", - заявила радник президента.

При цьому Герман пояснила, що мови повинні співіснувати, а не виключати один одну.

"Це ті зміни, про які ми говорили на зустрічі з президентом. Вони можуть бути прийняті в майбутньому, зокрема у вересні", - повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування