Іващенко думає, що судді його пожаліли

Вівторок, 14 серпня 2012, 17:19

Колишній т.в.о. міністра оборони Валерій Іващенко вважає необхідним, але недостатнім рішення Апеляційного суду Києва, яким йому було пом’якшено вирок і звільнено з-під варти.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам біля будівлі Апеляційного суду, пише УНІАН.

"Є в математиці формулювання "необхідна, але недостатня умова". Я вважаю, що це необхідна умова, але недостатня. Це не те рішення, на яке я розраховував, оскільки я жодної незаконної дії не вчиняв, ця справа незаконна і рішення незаконне…", - сказав Іващенко.

За його словами, це рішення теж несправедливе, "оскільки судді вчинили як люди - вони мене, напевне, пожаліли, але не вчинили як юристи – не скасували незаконне рішення Печерського суду".

Відповідаючи на запитання щодо подальших своїх дій і планів, він сказав, що наразі буде лікуватися.

"Я не жаліюся, оскільки дійсно себе не дуже добре почуваю, побути з сім’єю, з якою я майже два роки не бачився в тісному контакті. Ну а далі будемо з адвокатами працювати, щоб цей вирок був скасований", - додав він.

Як відомо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем.

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом’якшила його вирок, звільнивши від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік.

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News