Телеканали побили рекорди "заказухи". Лідер - Перший національний

Середа, 15 серпня 2012, 11:47

Лідером з кількості матеріалів суспільно-політичної тематики з ознаками замовності у липні став Перший національний.

Про це свідчать дані моніторингу новин за тиждень із 2 по 8 липня, коли був ухвалений закон про мови, повідомляє Телекритика.

Так у новинах Першого національного з'явився 51 матеріал з ознаками замовності.

На другому місці ICTV з 39 матеріалами. На третьому – Інтер (38 матеріалів), на четвертому – телеканал "Україна" (30 матеріалів), на п’ятому – "1+1" (28 матеріалів), на шостому – СТБ (23 матеріали), на сьомому – 5 канал (23 матеріали), на восьмому – Новий канал (18 матеріалів).

"На звітному тижні липня кількість таких матеріалів стала рекордною за півріччя. Значну частину їх становило висвітлення каналами подій, пов’язаних із ухваленням "мовного" закону, акцій протесту з цього приводу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на звітному тижні липня різко зросла загальна кількість замовчаних телеканалами тем. "Це пояснювалося надзвичайною активізацією подій політичного життя, пов’язаною з ухвалою на початку тижня "мовного" закону", - зазначає видання.

Так лідером з кількості замовчань важливих тем, думок, фактів або бекграундів знову став Перший національний – 213 подібних випадків.

На другому місці – ICTV (206 випадків), на третьому – Інтер (197 випадків), на четвертому – Новий канал (191 випадок), на п’ятому – "Україна" (191 випадок), на шостому – СТБ (188 випадків), на сьомому – 1+1 (184 випадки), на восьмому – 5 канал (177 випадків).

Також видання наводить перелік тем, які взагалі не озвучувались на українських телеканалах. Серед примітних тем, які не були висвітлені є наступні:

- Президент Польщі передав слова підтримки Тимошенко;

- У вуличному опитуванні українці більше симпатизують опозиції, а при опитуванні в приміщенні – владі – соцопитування Центру Разумкова;

- В ОБСЄ готують резолюцію про політичні переслідування в Україні;

- Верховна Рада збільшила витрати на Генпрокуратуру на 174 мільйони;

- Співробітник СБУ затриманий при отриманні хабара в 7 мільйонів;

- "Мовний закон" є неприйнятним для кримських татар – глава Меджлісу;

- Вибори в Україні стануть тестом на демократію й легітимність влади – Freedom House;

- "Беркут" для розгону мітингувальників привезли до Києва, піднявши вночі по тривозі;

- Україна бере в китайців черговий кредит в 3,6 млрд. доларів;

- У Львівському аеропорту, збудованому до Євро, вже протікає дах.

Моніторинг дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів здійснюється громадською організацією "Телекритика" за підтримки USAID, наданої через "Інтерньюз Нетворк".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування