Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд переніс розгляд справи щодо прийняття мовного закону на 29 серпня

Середа, 15 серпня 2012, 14:17

Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд справи стосовно прийняття та підписання закону про мову на 29 серпня.

Про це заявив депутат від БЮТБ Юрій Одарченко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, головуючий суддя  переніс слухання у справі для ознайомлення  відповідачів позову спікера Верховної Ради Володимира Литвина і віце-спікера Адама Мартинюка з поданою заявою про збільшення позовних вимог.

На думку самого Одарченка, суд свідомо затягує розгляд цього питання.

"Суд не хоче приймати рішення по цьому питанню. Це очевидно з того, що саме суд направляє копії заяв про збільшення позовних вимог відповідачам, і в даному випадку, суд не зробив цього вчасно" - вважає він.

Одарченко зазначає, що збільшення позовних  вимог з його боку полягає у внесення пункту до позовної заяви про визнання підписання мовного закону Литвином протиправною дією.

"Ми вимагаємо визнати дії Литвина, пов’язані з підписанням закону протиправними, а також ми вимагаємо особистої присутності у суді першого заступника голови ВРУ Адама Мартинюка. Мартинюк має пояснити свої дії під час пленарного засідання 3 липня" - заявив Одарченко.

Нагадаємо, 31 липня  Одарченко подав до суду на керівництво Ради за порушення регламенту під час внесення, реєстрації та голосування мовного законопроекту.

Одарченко висунув вимоги у судовому порядку визнати прийняття  данного нормативного акту  незаконним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування