Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: влада ставиться до Тимошенко як до чарівниці

Середа, 15 серпня 2012, 21:23

Деталі кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та можливу її причетність до вбивства Євгена Щербаня найімовірніше використовуватимуть під час передвиборної кампанії.

Таку думку озвучив директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не виключаю, що справу ЄЕСУ та Щербаня використовуватимуть у рамках передвиборної кампанії, щоб дискредитувати Тимошенко перед Заходом", - сказав Фесенко.

При цьому він наголосив, що навряд чи такі спроби матимуть вплив на думку світової спільноти, але всередині країни найімовірніше це даватиме результат.

Саме тому, як вважає Фесенко, захист екс-прем'єра затягує розгляд справи ЄЕСУ, щоб перед виборами до парламенту не було можливості у політичних опонентів використовувати виявлені під час судових засідань "скелети в шафі".

Затягування розгляду касації у газовій справі політолог пояснює нерозумінням влади, що робити: "загострення із Заходом не хочеться і випускати не хочеться".

"Ставлення до неї як до політичної чарівниці... Тому й підхід такий - обережний, консервативний", - трохи з іронією зазначив політолог, нагадавши, що екс-прем'єр досить рішуча й уміє організовувати "майдани".

Говорячи про політико-правові перспективи екс-прем'єра, політолог висловив думку, що в юридичному плані у Тимошенко невеликі шанси, але "теоретично є такий варіант".

Стосовно ж політичної кар'єри Тимошенко, то, як зазначив політолог, у екс-прем'єра вона ще не завершена.

"Думаю, що питання подальшої політичної перспективи Тимошенко не закрито", - сказав Фесенко, додавши при цьому, що високий рівень недовіри до екс-прем'єра все ж обмежує її політичну перспективу.

Коментуючи звільнення від реального терміну покарання колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка, політолог зазначив: "З одного боку, це маленький, але сигнал Заходу".

З іншого боку, за словами Фесенка, це "натяк Луценку та Тимошенко" на те, що якщо визнати відсутність політики у своїй справі й частково визнати провину, то можна вийти з в'язниці.

Але політолог переконаний, що навряд чи екс-прем'єр та екс-глава МВС скористаються цим натяком, оскільки "це не їхній стиль".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування