Турецька мова може стати регіональною на Херсонщині

П'ятниця, 17 серпня 2012, 20:09

Турки, які компактно проживають на Херсонщині у сільській місцевості кількох районів, можуть поставити питання про надання їхній мові статусу регіональної.

Про це заявив у п'ятницю глава Херсонської облради Віктор Пелих на брифінгу після сесії, на якій було прийнято рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Херсонщини.

"Можливо, у сільських територіях - є і турки у нас компактно живуть, є і татари, які компактно живуть, де більше відсотків - вони теж приймуть рішення. Є закон ("Про засади державної мовної політики"), ну що нам робити? Ми законослухняні громадяни. Будемо виконувати", - цитує Пелиха "Укрінформ".

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, згідно з останнім переписом населення, в області проживають 3 тисячі 736 турків - у Чаплинському, Новотроїцькому, Білозерському та деяких інших районах області.

Найбільше їх у Чаплинському районі - 2 тисячі 278 осіб.

Кримські татари, які компактно проживають у смт. Новоолексіївка Генічеського району, вже підняли питання про надання кримськотатарській мові статусу регіональної на території цієї селищної ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування