Москаль написав Азарову на ідиші

Субота, 18 серпня 2012, 22:08

Народний депутат Геннадій Москаль відправив прем’єру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення, написане мовою ідиш.

Як повідомляє Тиждень.ua із посиланням на прес-службу депутата, звернення стосується зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії.

"Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон "Про вибори народних депутатів України", особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ", – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначає прес-служба, звернення написане мовою ідиш (єврейська мова германської групи, яка включена до переліку регіональних мов) – у відповідності до закону "Про засади державної мовної політики".

Видання зазначає, що раніше Москаль направив секретарю РНБО Андрію Клюєву депутатське звернення щодо бездіяльності Державної прикордонної служби України, а також СБУ та МВС у справі прокладки "контрабандного" тунелю під українським кордоном.

Пізніше у коментарі Тиждень.ua Москаль повідомив, що відповідь на цей запит отримав українською мовою. Він має намір наполягати на отриманні відповіді саме русинською мовою. В іншому випадку буде подавати позов до адміністративного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News