Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від СБУ вимагають порушити справу проти Симоненка

Вівторок, 21 серпня 2012, 18:37

Від Служби безпеки України вимагають порушити кримінальну справу проти лідера Компартії Петра Симоненка за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Відповідне звернення голові СБУ Ігорю Калініну подав заступник голови Тернопільської обласної організації Української народної партії, член центрального проводу УНП Тарас Пастух, повідомляє УНІАН.

У зверненні зазначається, що 9 серпня Симоненко заявив на прес-конференції у Харкові, що, на його переконання, держава не може існувати під символом, із яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей.

"Такі висловлення – це є умисні дії, спрямовані на розпалення національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності і передбачають за собою кримінальну відповідальність", - зазначив у зверненні Пастух.

Він також переконаний, що, ображаючи публічно державний прапор України, Симоненко вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 338 Кримінального Кодексу (публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України).

"А закликаючи український народ до зміни Державних символів України, Симоненко вчинив злочин, який підпадає під дію ч. 2 ст. 109 Кримінального Кодексу України – публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу", - додається у зверненні.

Крім цього, Пастух спрямував у Печерський райсуд Києва позовну заяву до Симоненка, в якій вимагає спростувати відомості, поширені ним та веб-сайтом Комуністичної партії України. У ній він вимагає стягнути з Симоненка 1 млн. грн. моральної шкоди.

"Я з пошаною ставлюся до державних символів України і популяризую їх. Зокрема під час державних свят на своєму будинку на почесному місці вивішую державний прапор України. У дусі патріотизму та пошани до національних символів я також виховую своїх дітей", - зазначив представник УНП.

"Після того, як вони дізнались про заяву Петра Симоненка, у них виник сумнів щодо правдивості моїх слів про державну символіку України. У них виникали питання, чи підтримую я і наша Держава гітлерівську ідеологію. Постраждав мій авторитет батька", - додав Пастух.

"Таким чином заява Симоненка, під час якої була поширена недостовірна інформація про те, що з державним прапором України зустрічали Гітлера, а також, що "під ним" гинули невинні люди, стосується мене особисто та порушує мої права на честь та гідність. Такими протиправними діями мені завдано моральну шкоду", - пояснив він суду.

Стягнений з Симоненка 1 млн. грн. Пастух обіцяє повністю скерувати на виплату допомоги репресованим, які постраждали від комуністичного режиму.

Раніше депутат Тернопільської облради Володимир Петровський подав до Печерського райсуду Києва позов до Симоненка через його висловлювання про Державний Герб України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...