Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магера просить Вищий адмінсуд визнати його дії по Сацюку законними

Вівторок, 21 серпня 2012, 20:44

Заступник голови ЦВК Андрій Магера просить Вищий адміністративний суд скасувати рішення про визнання протиправними його дій під час підготовки розгляду Центрвиборчкомом питання про реєстрацію кандидатом у депутати Володимира Сацюка.

Про це Магера повідомив "Українським новинам".

"Заявлені мною апеляційні вимоги: скасувати постанову Київського апеляційного адміністративного суду і окрему ухвалу цього суду, зокрема на підставі того, що пропущено строки звернення до суду. Поставлено вимогу залишити позов без розгляду", - сказав він.

На думку заступника голови ЦВК, Київський апеляційний адмінсуд прийняв до розгляду позов про реєстрацію Сацюка під час порушення строків позовної давності, які визначені в чинному законодавстві

Магера зазначив, що відповідно до Кодексу адміністративного судочинства, строк для подачі скарги у відповідній категорії справ становить 5 днів.

"Разом з цим позовна заява була прийнята 17 серпня, тобто на 14-й день від дня прийняття постанови ЦВК (про реєстрацію Сацюка). Тобто допущено як мінімум процедурне порушення", - пояснив він.

Крім цього, заступник голови ЦВК виклав в апеляційній скарзі та інші підстави для скасування рішення Київського апеляційного адмінсуду.

"Це стосується і ухвалення рішення, проведення засідання, доповіді з питання, голосування членів ЦВК. Розкривається виборче законодавство, зокрема відсутність у ЦВК повноважень з проведення перевірки (відносно осіб, які подали документи для реєстрації кандидатами в депутати Верховної Ради)", - сказав він.

Магера уточнив, що не просить Вищий адмінсуд скасувати рішення суду першої інстанції про скасування реєстрації Сацюка.

За його словами, апеляційна скарга стосується тільки тієї частини рішення, яка стосується його особисто. "Зокрема, висновку про грубе порушення мною виборчого законодавства і порушення присяги", - зазначив член ЦВК.

Заступник голови ЦВК повідомив, що Центрвиборчком також подав у Вищий адмінсуд апеляційну скаргу, якою просить скасувати визнання протиправними дій Магери і члена ЦВК Валерія Шелудька під час реєстрації Сацюка.

Як відомо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії Магери і Шелудька під час підготовки розгляду питання про реєстрацію кандидатом у депутати колишнього заступника голови Служби безпеки України Сацюка і скасував його реєстрацію.

Магера готовий звернутися в Європейський суд з прав людини в справі у разі відмови Вищого адмінсуду задовольнити його апеляцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування