Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук вважає, що Янукович не впливає на свою партію

П'ятниця, 24 серпня 2012, 22:16

Перший президент Леонід Кравчук вважає, що обласні й міські ради не мають права приймати рішення про регіональні мови на своїй території.

В ефірі 5 каналу в п’ятницю він зазначив, що "таке можливо у федеративній державі, коли штат або федеративна одиниця може сама голосувати за щось".

За його словами, в унітарній державі, якою є Україна, обласна рада не може голосувати за введення мовного закону.

На думку Кравчука, ініціативна група якоїсь частини області або області повинна збирати підписи людей про введення в області регіональної мови і подавати їх офіційно до Верховної Ради, яка прийматиме рішення з цього питання.

"А не так, що область або район буде приймати саме рішення, ґрунтуючись невідомо на чому. Якщо ми так підемо, ми державу розвалимо", - сказав екс-президент.

На зауваження журналіста, що це дозволяє прийнятий "мовний" закон, Кравчук відповів: "Отож. Тому закон є кривий".

"Є там позитивні речі, я ж не кажу, що він поганий, але в цілому закон приймали під вибори", - вважає він.

Кравчук також вважає, що думка президента з приводу "мовного" закону не збігається з думкою партії.

"Якщо члени партії, де почесним головою є президент, говорять по-іншому, ніж вважає президент, то чи є там порядок і чи впливає хтось серйозно, як ми хочемо представити, що президент може все? А я бачу, що не може", - сказав він.

"Але вони зробили дуже цікаво всі: вони прийняли закон кривий і поїхали у відпустки, і кинули його до президента. Президент має 15 днів за Конституцією на аналіз закону і внесення змін. А нема кому вносить", - вважає Кравчук.

Він також висловив особисту думку, що всі чиновники, які працюють в державних структурах, повинні володіти українською мовою, а інакше мають бути звільнені з посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: