Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Тимошенко йдуть у Європу, з екс-прем’єра вже можуть стягнути 1,5 мільярди

Середа, 29 серпня 2012, 12:57

Адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко  вважає, що вирок Вищого спеціалізованого суду направлений на те, щоб якомога довше тримати Юлію Тимошенко за ґратами.

Про це він заявив журналістам по завершення засідання суду.

"Сьогодні громадянин Янукович показав, що йому наплювати абсолютно на все – на права громадян, на закон", - зазначив адвокат.

"Сьогодні оголошувалось не рішення цього опереткового суду, це оголошувалось рішення Віктора Януковича – тримати Юлію Тимошенко, свого основного політичного опонента в тюрмі стільки, скільки це буде можливо", - сказав Власенко.

На його думку, затягування розгляду справи у Вищому спеціалізованому суді було спрямоване на те, щоб Європейський суд з прав людини не розглядав справу Тимошенко в частині 6 Європейської конвенції.

Водночас він пообіцяв вже найближчого тижня долучити ці матеріали до скарги в Європейському суді з прав людини.

Донька Юлії Тимошенко Євгенія заявила, що вони не припинять свою боротьбу і продовжать її в Європейському суді з прав людини .

Натомість прокурор Оксана Дрогобицька погодилась з рішенням Вищого спецсуду, вказавши на те, що захист Тимошенко і вона сама не надали юридичних аргументів її невинуватості, а зосередились лише на політичній складовій справи.

"Вона весь час у Печерському суді переходила на образи, а це є свідченням її вини, бо якщо людині немає чого сказати, вона переходить на образи", - сказала Дрогобицька.

На запитання, коли з Тимошенко будуть стягнуті кошти, які вона винна державі, Дрогобицька сказала, що це залежатиме від виконавчої служби та фінансових спроможностей Тимошенко.

Як відомо, Печерський суд крім 7 років ув’язнення присудив Тимошенко відшкодування збитків в розмірі 1,5 мільярдів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування