Турчинов: Євросуд звільнить Тимошенко до кінця року

Середа, 29 серпня 2012, 20:01

Оточення екс-прем'єра Юлії Тимошенко сподівається, що Європейський суд з прав людини прийме рішення щодо її звільнення до кінця 2012 року.

Про це повідомив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"У нас нема сумніву, що Європейський суд з прав людини об'єктивно розгляне всі питання. І безумовно, винесе справедливе рішення щодо незаконності утримання під вартою, незаконності арешту Юлії Тимошенко", - заявив він.

"За нашими прогнозами, зазвичай, десь з таких серйозних питань суд виносить рішення протягом місяця", - додав політик.

При цьому Турчинов уточнив, що "захист Тимошенко буде клопотати, щоб приєднали всі ці рішення, а їх вже фактично три в Україні, незаконні рішення, до справи, яка розглядається вже в Європейському суді щодо незаконного арешту".

Він також висловив сподівання, коментуючи заяву правозахисника Євгена Захарова щодо розгляду справи в Євросуді протягом двох років, що із "газовою" справою цей суд розбереться "за скороченою програмою".

"Безумовно, в Європейському суді не так швидко розглядаються справи, але ж я сподіваюсь на прискорену процедуру, і сподіваюсь, що ще до завершення цього року рішення щодо звільнення Юлії Володимирівни буде проголошене", - зазначив Турчинов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування