Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обіцяє, що дефолту не буде, а порадники йому не потрібні

Четвер, 30 серпня 2012, 20:36

Прем’єр Микола Азаров вкотре запевняє, що дефолт Україні не загрожує.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву екс-президента Віктора Ющенка, який назвав ситуацію переддефолтною.

"Всі ці оцінки треба співставляти з тими амбіціями, які в них (кандидатів у депутати) є. Нам дефолт передбачали весь час, який ми працюємо, і ще уряду Януковича… У нас що, нема золотовалютних резервів, ми що, хоча б один платіж затримали? Ми своєчасно розраховуємося, у нас нема боргів з зарплат", - заявив Азаров.

"Дефолт – це нездатність країни, уряду, платити за своїми зобов’язаннями. Які підстави так думати? Ми що, хоча б один платіж затримали? Ні, всі кредитори відмічають, що ми платимо своєчасно за всіма нашими зобов’язаннями", - додав він.

На питання, як буде виглядати проект бюджету з огляду на рекомендації МВФ, Азаров відповів:

"Я знаю, що мені для того, щоб зробити реалістичний бюджет взагалі не потрібні жодні порадники. Я сам відповідаю за стабільність у країні, тому в інтересах уряду зробити реалістичний бюджет. А з МВФ дискусія продовжиться на звичні теми – реалістичність доходів бюджету, ті заходи, які будуть вживатися для забезпечення фінансової стабільності у країні, політика Нацбанку".

Він пообіцяв, що дефіцит наступного бюджету буде менше 3%.

"Я хотів би спитати, а в якій європейській країні такі параметри витримуються? Взяти Іспанію, Великобританію, Францію, Італію. Греція отримує допомогу від МВФ, маючи дефіцит бюджету більше 8%, а від нас вимагають 1,7-2%", - сказав Азаров.

"Так що у нас є свої погляди на цю ситуацію. Ми спокійно обходимось без кредиту МВФ. І у нас є свої підходи щодо продовження програми. Якщо воно сприятиме розвитку нашої економіки, ми за, якщо вона працюватиме на скорочення ВВП і робити наше населення біднішим, ми проти", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування